Binnenkijkers

Binnenkijken bij de familie Guyt

Lisette en Ed wonen met hun twee dochters in de oude kom van Volendam. Het mooie historische centrum van het dorp aan de voormalige Zuiderzee is een heerlijke plek om te wonen. Maar de voormalige visserswoningen zijn wel een uitdaging, als het op inrichten aankomt.
‘Alles wat wij wilden, zit erin’

Lisette: “Na verschillende winkels te hebben bezocht, kwamen we in Purmerend bij Keuken Kampioen. We hadden een plattegrond meegenomen van de ruimte, maar omdat deze nogal afwijkt van wat gebruikelijk is, besloot Jolanda ons thuis te bezoeken, de ruimte op te meten en met een voorstel te komen.”

Ed: “Het werd een schiereiland! En door links van de tuindeur ook een keukenblok te plaatsen met daarin een grote dubbele koelkast, oven en kastjes, kregen we veel meer ruimte.”

Lisette: “De loze ruimte naast de tuindeur is nu heel mooi bij de keuken betrokken. Het schiereiland is super praktisch. Het biedt heel veel opbergruimte en het is de plek waar ik de borden opmaak en hapjes neerzet. Daarnaast heb ik nu veel meer bovenkastjes, omdat de afzuigkap daar weg is. De Bora kookplaat met afzuiging zorgt ervoor dat vieze luchtjes niet naar boven gaan. Een ander voordeel is dat je de bak waarin de afgezogen lucht terecht komt, heel makkelijk schoonmaakt. Veel makkelijker dan een afzuigkap.”