8 min leestijd
Inspiratie

Haal het beste uit jouw BORA kookplaat: Gebruikersinstructies en tips

Haal het beste uit jouw BORA kookplaat
Als je op zoek bent naar een kookplaat die niet alleen stijlvol is, maar ook efficiënt en gebruiksvriendelijk, dan is de BORA kookplaat misschien wel de perfecte keuze voor jou. Met zijn unieke afzuigsysteem en vele functies, kan deze kookplaat jouw kookervaring naar een hoger niveau tillen. Maar hoe werkt het nou allemaal? Hier zijn enkele gebruikersinstructies die je kunnen helpen om het beste uit jouw BORA kookplaat te halen.

Installatie

De BORA kookplaat wordt geleverd met duidelijke installatie-instructies, dus het is belangrijk om deze goed te volgen. Als je niet zeker bent van jouw installatie kunsten voor je keuken, snappen wij dat natuurlijk. Daarom adviseren wij om jouw keuken + apparatuur altijd te laten monteren door een vakkundige monteur van Keuken Kampioen! Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kookplaat stevig is bevestigd en dat alle aansluitingen correct zijn aangesloten.

Bediening

De BORA kookplaat heeft verschillende bedieningselementen, zoals aanraakgevoelige bedieningsknoppen en een touch-display. Om de kookplaat te gebruiken, druk je op de gewenste bedieningsknoppen of gebruik je het touch-display om de temperatuur en andere instellingen aan te passen, hoe handig is dat! Daarnaast is het gebruiksvriendelijk en snel te begrijpen.

Afzuigsysteem

Een van de belangrijkste kenmerken van de BORA kookplaat is het unieke afzuigsysteem. Dit systeem zuigt dampen en geuren direct weg van de kookplaat, waardoor de lucht in jouw keuken schoon en lekker fris blijft. Het afzuigsysteem heeft verschillende snelheidsinstellingen. Dus ben jij die overheerlijke steak aan het bakken in roomboter, dan zet je het afzuigsysteem op maximaal! Je zult verstelt staan van de afzuigkracht het systeem.

Reiniging

Om ervoor te zorgen dat jouw BORA kookplaat in optimale staat blijft, is het belangrijk om hem regelmatig schoon te maken. Let altijd even op of de kookplaat niet meer warm is. Wij adviseren altijd een vochtige doek + een inductiekookplaat schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat je geen agressieve reinigingsmiddelen  gebruikt, omdat dit de kookplaat kan beschadigen. Het afzuigsysteem heeft ook een handig verwijderbare filter, dat je regelmatig kunt schoonmaken om ervoor te zorgen dat het optimaal blijft werken!

Veiligheid

Tot slot is veiligheid altijd belangrijk bij het gebruik van een kookplaat. De BORA kookplaat is ontworpen met veiligheid in gedachten. Zo heeft de kookplaat een kinderslot en gaat hij automatisch uit bij overhitting! Wil jij zeker zijn van je veiligheid? Lees dan altijd even de instructies door voordat je gaat koken.

Wij hopen dat je met deze gebruikersinstructies en tips helemaal klaar bent voor het koken op jouw BORA inductiekookplaat. Benieuwd hoe het apparaat nou werkt? Kom langs in een van onze 49 winkels of maak een afspraak bij jou in de buurt! Onze adviseurs helpen je graag verder.