Zomerse stoof
Zomerse stoof

Heerlijke zomerse stoof!

Op een inductiekookplaat koken bestaat al een tijdje maar toch blijven een hoop mensen met vragen zitten over deze kookplaat. Zijn mijn huidige pannen wel geschikt als ik overstap? Is het vermogen wel hoog genoeg om te kunnen wokken en grillen? In een eerder filmpje lieten wij je al zien dat je met een goede grillplaat de lekkerste burgers kunt maken op een inductiekookplaat. Zo kun je dus ook heel goed stoven op een inductiekookplaat. Lang stoven op een lage temperatuur is namelijk heel goed mogelijk. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een lekkere zomerse stoof gemaakt met paprika en mango. 

Op een inductiekookplaat koken bestaat al een tijdje maar toch blijven een hoop mensen met vragen zitten over deze kookplaat. Zijn mijn huidige pannen wel geschikt als ik overstap? Is het...

> Lees verder

Op een inductiekookplaat koken bestaat al een tijdje maar toch blijven een hoop mensen met vragen zitten over deze kookplaat. Zijn mijn huidige pannen wel geschikt als ik overstap? Is het vermogen wel hoog genoeg om te kunnen wokken en grillen? In een eerder filmpje lieten wij je al zien dat je met een goede grillplaat de lekkerste burgers kunt maken op een inductiekookplaat. Zo kun je dus ook heel goed stoven op een inductiekookplaat. Lang stoven op een lage temperatuur is namelijk heel goed mogelijk. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een lekkere zomerse stoof gemaakt met paprika en mango. 

Wat heb je nodig:

  • 2 witte uien
  • Gele, rode en oranje paprika
  • 1 pakje kokosmelk
  • 300 gram kipfilet
  • half pakje tomaat frito
  • 1 mango
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • chili poeder
  • olijfolie
  • Orzo (pasta, lijkt op rijstkorrels)

Hoe maak je deze zomerse stoof?

  • Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika daarna in dunne reepjes. 
  • Snipper de uien en knoflook.
  • Neem je stoofpan erbij en doe hier een beetje olie in. Bak hier eerst de knoflook en de uien glazig in en voeg daarna de paprika toe.
  • Voeg de kokosmelk en tomato frito toe en roer het tot één geheel. Breng op smaak met wat peper, zout en chilipoeder. Laat daarna rustig een uurtje stoven.
  • Bak ondertussen de kippenblokjes goudbruin en voeg deze na het uur stoven toe aan de stoof. 
  • Kook de orzo gaar (volg de aanwijzigen op de verpakking).
  • Haal de schil van de mango en snij kleine blokjes. Voeg de mango toe aan de stoof terwijl de orzo kookt.
  • Pak diepe borden of kommen en schep de orzo op.
  • Als laatste schep je de paprika mango stoof in gewenste hoeveelheid over de orzo heen.  

    Eetsmakelijk!

Nieuwe collectie 2019 in het gratis keuken magazine!

  • Heel veel voorbeeldkeukens 
  • Tips & trucs keukenontwerp
  • Stuur mij een keukenmagazine

Keukeninspiratie blog

Terug
Sluiten