Inspiratie

Keukenpret met kinderen

Keukenpret met kinderen
Wat hulp tijdens het koken is altijd gezelliger dan dat je alleen in de keuken bezig bent. Toch kunnen we er iets bij voorstellen dat het helpen bij een maaltijd wat minder leuk kan zijn dan samen wat lekkers bakken. Dus, zet je koksmuts op en maak je klaar voor een avontuur in de keuken!

Wanneer we het hebben over een keuken vol heerlijke zoete geuren en hard gelach, dat is keukenpret. Samen met je kinderen bakken is een geweldige manier om mooie herinneringen te maken. Je kinderen hebben plezier en leren tegelijk ook nog eens nieuwe vaardigheden in de keuken. Met onze tips maak je een echt feestje vol keukenpret!

1. Verander de keuken in een gezellige plek
Zorg dat er voldoende ruimte is op het werkblad en dat alle bakspullen in handbereik zijn. Zet vrolijke muziek op waarop jullie kunnen meezingen en dansen terwijl jullie aan het bakken zijn. Zo wordt de keuken omgetoverd tot een feestelijke plek!

2. Kies eenvoudige recepten
Makkelijke recepten die geschikt zijn voor kinderen maakt de kans ook groter dat de kinderen zelf lekker veel kunnen doen. Denk aan een basisrecept voor cupcakes waarbij ze kunnen helpen bij het afmeten en mengen van de ingrediënten. Laat de kinderen los gaan bij het assortiment toppings en decoratie. Slagroom, glazuur en verschillende soorten sprinkles zijn vaak favoriet! Hierdoor voelen ze zich helemaal betrokken en trots op hun eigen creaties.

3. Let it go
Laat ze lekker los gaan met versieren. Gekke patronen, gezichtjes en wie weet wordt je wel verrast door kleine kunstwerkjes. Bakken met kinderen is vooral bedoeld voor gezelligheid en gaat totaal niet over hoe perfect het er uiteindelijk uitziet. Klaar? Dan is het tijd om te snoepen van het beslag en de mooie creaties natuurlijk!

Krijg je al zin in keukenpret met je kinderen? Of misschien wel om zelf weer eens je bakkunsten uit te proberen? Lekker doen, vooral veel plezier! Ben je benieuwd naar de keuken die je op de achtergrond bij deze kinderen ziet? Bekijk dan de binnenkijker van Melody & Luca. Onze binnenkijkers vertellen graag meer over de keukens die ze bij ons hebben gekocht. Wie weet zien we je binnenkort wel in een van onze showrooms!