Boerenkeukens: landelijk en karakteristiek – Keuken Kampioen
Boerenkeukens
Boerenkeuken

Boerenkeukens

Een boerenkeuken heeft veel weg van een landelijke keukenstijl. Misschien vraag je je nu af wat het verschil dan is tussen deze twee keukenstijlen.

Het grootste verschil is dat bij een landelijke keukenstijl er meer ornamenten in de keuken verwerkt worden en de uitstraling fijner is, terwijl een boerenkeuken meer karakter heeft en robuuster is. Laat je daarom inspireren door deze stijl keuken en geef net een andere draai aan jouw keuken!

Een boerenkeuken heeft karakter

Een boerenkeuken heeft veel weg van een landelijke keukenstijl. Misschien vraagt u zich nu af wat het verschil dan is tussen deze twee keukenstijlen. Het grootste verschil is dat bij een landelijke keukenstijl er meer ornamenten in de keuken verwerkt worden en de uitstraling fijner is, terwijl een boerenkeuken meer karakter heeft en robuuster is. Laat u daarom inspireren door deze stijl keuken en geef net een andere draai aan uw keuken!

Robuust, maar toch warm

Laat uw keuken de sfeer van het boerenleven ademen door oude massieve grenen planken te combineren met luikringen en grote zwarte hengscharnieren. Plaats een betonnen werkblad of andere moderne accessoires om jouw keuken een eigentijds karakter te geven. De warmte die de keuken uitstraalt kun je zelf bepalen door het soort hout dat je kiest. Zo kun je met eikenhout de keuken een elegante, maar ook robuuste uitstraling geven. Zowel grenen als eiken zijn houtsoorten die een warme uitstraling geven aan je keuken.

Authentieke materialen

Typische kenmerken van een boerenkeuken zijn de authentieke materialen die erin verwerkt zijn. Denk bijvoorbeeld aan oude houtsoorten die doorleefd zijn en hierdoor een mooie authentieke uitstraling geven aan de keuken. Daarnaast maken de verschillende authentieke accessoires die je aan de keuken kunt toevoegen, zoals gietijzeren sloten, het plaatje van een boerenkeuken helemaal af.

Onderhoud boerenkeuken

Een boerenkeuken is dus warm en authentiek, maar ook uniek. In een deze keuken komt namelijk hout voor en bij hout is iedere nerf anders. Hierdoor heeft elke boerenkeuken een eigen tint. Wel vergt hout wat meer onderhoud dan sommige andere materialen.Om bijvoorbeeld het houten keukenblad lang mooi te houden is het goed om het hout twee keer per jaar te behandelen met olie. Bij houten keukenkasten kan het hout verkleuren door de zon die erop schijnt. Het is een mooi natuurproduct, dat leeft en met de jaren mee verandert.

Bezoek de showroom

Laat je inspireren door een boerenkeuken en breng een bezoek aan één van onze showrooms van Keuken Kampioen. Onze adviseurs helpen je graag en geven je een uitgebreid deskundig advies.

Keuken Magazine

Nieuwe collectie 2018 in het gratis keuken magazine!

  • Heel veel voorbeeldkeukens 
  • Tips & trucs keukenontwerp

Je eigen keuken in 3D?

Je wilt een nieuwe keuken, maar weet niet goed waar te beginnen. Er komt dan ook een hoop kijken bij de aanschaf van een nieuwe keuken. Voor welke opstelling kies je en wat voor keukenkastjes zien we straks in jouw keuken terug? Wees gerust; wij kunnen je helpen bij al deze vragen. Een afspraak met één van onze adviseurs neemt hoogstwaarschijnlijk veel van je vragen weg. Hieronder lees je wat je nu al kunt doen.

Gaat de nieuwe keuken passen in mijn woning?
Ben je benieuwd of jouw ideale keuken wel past binnen jouw woning? Ontdek het zelf middels onze 3D ontwerptool. Met deze gratis online tool heb je snel een goed beeld van de mogelijkheden binnen jouw keukenruimte.

Past de keuken binnen het budget?
Wil je alvast weten wat je keuken gaat kosten? Selecteer zelf de opties die je graag in de keuken terugziet en vraag geheel vrijblijvend een prijsindicatie op van jouw eigen toekomstige keuken!

Ontwerp uw eigen keuken

Ontwerp jouw eigen keuken

Maak nu geheel gratis een 3D ontwerp van jouw persoonlijke keuken. Kies de opstelling, kleur, keukenblad en nog veel meer met onze handige 3D ontwerp tool.

  • Bepaal zelf de look van jouw nieuwe keuken
  • een gratis 3d ontwerp in slechts 3 stappen
Bereken uw keukenprijs

Wat kost jouw nieuwe keuken?

Kies zelf wat je allemaal aan deze keuken wilt aanpassen of toevoegen en ontvang gratis en vrijblijvend een prijsindicatie van jouw persoonlijke keuken

  • KIES ZELF WAT JE ALLEMAAL IN DE KEUKEN WILT
  • ONTVANG BINNEN 5 MINUTEN EEN PRIJSINDICATIE
Terug
Sluiten