Sfeer in de boerenkeuken

Wanneer je een liefhebber bent van een pure, landelijke uitstraling is de oude boerenkeuken wat voor jou. Deze keuken straalt één en al nostalgie, warmte en huiselijkheid uit. Wat een boerenkeuken zo nostalgisch maakt, zijn voornamelijk de keukenkastjes van verweerd hout. Ook een robuust, vrijstaand gasfornuis als centraal middelpunt mag niet ontbreken. Landelijke accessoires, warme kleuren en elegante afwerkingen maken het geheel compleet. Het resultaat is een sfeervolle boerderij keuken die rechtstreeks van het platteland lijkt te komen.

Onderdelen in de boerenkeuken

Tegels
Tegels op de achterwand zijn een belangrijk element in de boerderij keuken. Deze boerenkeuken tegels hebben vaak speelse motiefjes in kleuren zoals blauw en rood. Ook de afwisseling van gekleurde tegels met verschillende kleurtinten zien we veel terug in boerenkeukens. Of wat denk je van zwart en wit geblokt als achterwand keuken tegels? Er zijn veel tegels die uitstekend passen in het karakter van een boerderij keuken. Bovendien creëer je met keuken tegeltjes eenvoudig de gewenste sfeer en uitstraling. En natuurlijk zijn tegels achter het fornuis makkelijk schoon te maken.

Hout
In een boerenkeuken mogen keukenkasten van hout of een houten keukenblad niet ontbreken. Wil je liever geen houten aanrechtblad of houten keukenkastjes? Dan kun je ook kiezen voor een houtlook keuken. Daarmee kies je voor een onderhoudsvriendelijk materiaal. Of je nu gaat voor hout of houtlook: hout is hét materiaal wat hoort bij de boerenkeuken en geeft de keuken de warme en nostalgische sfeer. Een houten landelijke keuken is warm en gezellig.

Gasfornuis
Een ander element wat echt past bij de boerenkeuken is het gasfornuis, vaak van een groot formaat. Tegenwoordig heb je de keuze uit een elektronisch gasfornuis of een inductie fornuis. In een boerenkeuken wordt het gasfornuis vaak tegen de achterwand geplaatst. Deze wand is van tegels en zijn een belangrijk onderdeel in de keuken, zoals we hierboven al hadden gezien. De combinatie van een groot gasfornuis met eigenzinnige boeren tegeltjes geeft jouw landelijke keuken een geweldige uitstraling. 

Natuurlijke elementen

Tot slot wordt in de boerenkeuken ook gebruik gemaakt van natuurlijke elementen, zoals een aanrechtblad van natuursteen. Dit materiaal is stoot- en slijtvast en geeft karakter aan de boeren keuken. Andere soorten natuursteen zijn ook mogelijk, dit geeft de boerenkeuken een unieke uitstraling. Hoe natuurlijker de uitstraling van je boerenkeuken, hoe rustieker de uitstraling.

Meer weten? Plan eenvoudig een afspraak bij Keuken Kampioen

Ben jij enthousiast geworden over een boerenkeuken bij jou thuis? Plan eenvoudig een afspraak bij Keuken Kampioen. Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden van een boerenkeuken bij jou thuis. Wie weet sta jij binnenkort te koken in jouw boerenkeuken!